Hjørnegården på Bankplassen ble oppført i årene 1892-94. Bygningen ble oppført for murmester Henrik Christensen fra Kristiania etter arkitekt Henrik Nissens tegninger. Nissens assistent i arbeidet var Henning Astrup.

 

Bygget

Kongens gate 2 er i pusset tegl og har fire fulle etasjer, der hjørnet er brukket og har et hengende karnapp. Hovedfasaden vender mot Bankplassen, og har en asymmetrisk komposisjon, der hovedaksen markeres med kraftige balkonger og et svunget gavloppbygg. Stiluttrykket er senhistorismens nyrenessanse. Som en typisk sentrumsgård har denne eiendommen vært underlagt utallige større og mindre forandringer i 1900-tallets løp. I 1930 ble det utført større utbedringer etter en brann.

 

Areal

Totalt 4 147 kvm, hvor av 535 kvm er butikklokaler i 1. etg. De øvrige etasjene er kontorlokaler.

 

Beliggenhet

Kongens gate 2 ligger i historiske Kvadraturen i Oslo sentrum, rett ved Norges Bank på Bankplassen. Det er flere restauranter, barer og museum i umiddelbar nærhet. Akershus festning ligger kun noen minutter unna. Navnet Kvadraturen har i nyere tid blitt benyttet på den del av byen som kong Christian IV grunnla ved Akershus festning etter bybrannen i Oslo 1624. Dette er dermed det eldste eksisterende strøket i Oslo, og var frem til bygrensen ble utvidet i 1794 den eneste ikke-militære bebyggelsen i Christiania. Etter å ha vært «det eneste» sentrum i byen i flere hundre år fikk Kvadraturen etter hvert konkurranse fra andre deler av Oslo sentrum, og har i de senere år utviklet seg til en kontor- og administrasjonby som i dag har 25 000 arbeidsplasser.

 

Kollektivtilbud

T-bane: Stortinget T 700 m 
Tog: Oslo sentralstasjon 900 m
Buss:  Kvadraturen busstopp 250 m 
Trikk: Dronningens gate 170 m
Flybuss/-tog: ​Oslo sentralstasjon 900 m