Cellekontor eller kontorlandskap - hva er best?

Hvordan et firmas ansatte sitter har mye å si for arbeidshverdagen og trivselen. Cellekontor og kontorlandskap? Vi tar her for oss forskjellen, så du kan vurdere hva som passer din bedrift og din type arbeid best.

Bilde av Elisabeth Juell

Elisabeth Juell

Ansvarlig Markedssjef

elisabeth@aoe.no

CELLEKONTOR

Cellekontor har tradisjonelt sett vært den vanligste kontorløsningen. Selv om flere og flere bedrifter har gått over til kontorlandskap de siste årene, er cellekontorer fortsatt populære og riktige for mange bedrifter. Cellekontor er når firmaet deler lokalet sitt opp i flere mindre lukkede kontorer, så de ansatte får hvert sitt rom/hvert sitt cellekontor. Det er flere positive aspekter ved å ha et cellekontor. For mange er det lettere å konsentrere seg uten distraksjoner fra andre. Og når man har et cellekontor er det ikke noe problem for den ansatte å trekke seg tilbake ved behov. I tillegg har cellekontorer som regel et lavere støynivå enn kontorlandskap. Det negative er at den kommunikative flyten mellom kollegaer kan bli mer oppdelt og begrenset til møtevirksomhet. Derfor kan det være lurt med innlagte loungeområder/hyggelige fellesarealer når man har denne typen lokaler. Denne type kontorlokale passer blant annet for bedrifter der de ansatte har behov for å konsentrere seg med komplekse oppgaver i stillhet. I tillegg passer cellekontorer for de som har hyppig utveksling av sensitiv informasjon og har behov for å sitte i et privat rom.

 

 

KONTORLANDSKAP

Kontorlandskap har blitt veldig populært de senere år. I et kontorlandskap sitter de ansatte i et åpent rom på hver sin plass. Her er det både vanlig med faste plasser og såkalt «free seating». Alt etter hva som passer den enkelte bedrift. Kontorlandskap er en plassbesparende løsning som kan virke positivt på kreativitet, samarbeid og effektivitet i et firma. Det blir både enklere og går raskere for ansatte å kommunisere med hverandre i en åpen løsning. Noen kan oppleve kontorlandskap som negativt ved at de får problemer med å konsentrere seg hvis det er mye støy og forstyrrelser. Det er derfor lurt å legge til rette for stillerom/ringerom for lengre telefonsamtaler eller ved behov for stillhet.

 

 

KOMBINASJON AV KONTORLØSNINGER 

Mange velger ikke bare én type lokaler når de bygger nye kontorlokaler. Synes du både cellekontor og kontorlandskap virker fornuftig til hvert sitt bruk i ditt firma, er en kombinasjon av disse to et naturlig valg. Et eksempel kan være at ulike avdelinger med behov for å samarbeide tett i en bedrift sitter i hver sine separate kontorlandskap. I samme bedrift kan administrerende direktør og HR-ansvarlig som typisk arbeider med sensitiv informasjon ha sine egne cellekontorer. I tillegg er det her lurt å legge til rette med stillerom og hyggelige fellesarealer. Er du usikker på hva som er riktig for din bedrift er vi behjelpelig med å komme med råd og vise eksempler på ulike løsninger. Kontakt oss gjerne på e-post post@aoe.no eller telefon telefon: 22 74 88 50.

RELATERTE ARTIKLER

Hvordan velge nye kontorlokaler

Å velge nye kontorlokaler er en viktig prosess uansett om du er del av en stor bedrift med flere hundre ansatte eller driver et enkeltpersonforetak. Lokalene dere velger skal være et sted der dere ønsker å jobbe.

Les mer

Hvorfor leie kontorlokaler i en næringspark

En næringspark er ett eller flere bygg med lokaler ment for næringsvirksomhet. I en næringspark har flere bedrifter kontorer, og de deler ofte fellesfunksjoner og -fasiliteter.

Les mer

Hva er fordelene ved å sitte i et gründerfellesskap?

Coworking-spaces, gründerfellesskap, kontorfellesskap – kjært barn har mange navn. Det er ingen tvil om at gründerfellesskap er i vinden, og det er ikke uten grunn.

Les mer

Publicis Groupe samles i Pilestredet 12

Publicis, som består av Kitchen, Starcom og MSL, flytter sine kontorer og samles i totalrehabiliterte lokaler i Pilestredet 12. De leier ca. 2 000 m2 på en lang leiekontrakt.

Les mer

Bærekraftig å leie i næringspark?

Bærekraftbegrepet omfatter sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft. Når man deler fasiliteter og fellesområder reduserer vi klimaavtrykket vi setter hver dag, og det legges til rette for sambruk og flerbruk.

Les mer